Termeni si Conditii

Capitolul I - DEFINITII QHOST este PRESTATORUL serviciilor de gazduire care pot fi contractate prin www.qhost.ro . Comanda - cerere adresata Qhost de catre o persoana fizica sau juridica prin care aceasta din urma solicita servicii de gazduire sau domenii Client - orice persoana fizica sau juridica ce initiaza o comanda

Capitolul II - INTRODUCERE Prezentul document defineste cadrul in care Qhost este de acord sa furnizeze produse si servicii clientilor sai. Prezentul document reprezinta un acord intre Qhost si clientii sai, astfel incat utilizarea serviciilor Qhost presupune acceptarea si conformarea la prezentii Termeni si Conditii de Utilizare. Qhost isi rezerva dreptul de a modifica prezentul document, acest lucru insa nu constituie motiv intemeiat pentru incetarea relatiilor de colaborare de catre client si nici pentru refuzarea platii serviciilor Qhost.

Capitolul III - DESFASURAREA PROCESULUI DE COMANDA Orice comanda se va face online pe www.qhost.ro . Clientii se obliga sa introduca in formular date complete, corecte si conforme cu realitatea. Qhost nu poate fi trasa la raspundere sub nici o forma pentru neplaceri cauzate de furnizarea de catre clienti a unor informatii incorecte sau incomplete. Dupa finalizarea comenzii se trimite in mod automat o factura proforma catre adresa de email introdusa in formular. Factura proforma contine toate informatiile necesare efectuarii platii. Factura proforma nu are valoare contabila.

Capitolul IV - TERMENE DE PLATA / FACTURARE Clientii beneficiaza de serviciile Qhost in maximum 24 de ore de la confirmarea platii. Qhost recomanda clientilor sai sa confirme plata prin trimiterea documentului ce atesta acest lucru prin mail la office[at]Qhost.ro.

DOMENII GAZDUIRE RESELLER SERVERE VPS/VDS CERTIFICATE SSL SERVICII Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans fata de perioada de timp in care acestea sunt furnizate. Toate facturile proforme se vor trimite prin email si o versiune printabila se va pune la dispozitia clientului in panoul de control. Clientii trebuie sa achite contravaloarea facturii in avans la inceputul fiecarei perioade de plata, in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme. Ulterior efectuarii platii se emite factura fiscala. Facturile fiscale se vor descarca in mod electronic de la link-ul oferit clientului. Clientilor li se ofera posibilitatea de a primi factura fiscala prioripost prin introducerea in formularul de comanda a acestei optiuni. Constituie responsabilitatea clientului sa se asigure ca dispune de fonduri suficiente in contul sau inainte de a efectua plata pentru serviciile Qhost. Qhost nu poate fi trasa la raspundere pentru prejudicii suferite de clienti datorita inexistentei de fonduri suficiente in contul acestora pentru efectuarea platilor catre Qhost. Monede Toate facturile si platile sunt procesate in RON. Facturile in RON se emit la cursul BNR +2%. Preturile afisate pe acest site in orice alta moneda sunt orientative, si pot fi eronate datorita modificarilor cursului de schimb. Clientii sunt sfatuiti sa verifice sumele utilizand cursul de schimb din ziua efectuarii comenzii. Suspendarea Ne rezervam dreptul de a suspenda orice cont dupa trecere a 5 zile lucratoare fara ca plata datorata sa fi fost efectuata. Orice prelungire a termenului de plata este la discretia noastra. Ne rezervam dreptul de a suspenda orice cont de client al societatii Qhost (beneficiar al oricarui serviciu oferit de societatea Qhost), impreuna cu serviciile asociate, cu sau fara notificare prealabila, in conditiile in care se constata un abuz de orice fel, sau in cazul in care exista posibilitatea unui litigiu ce poate afecta de orice natura societatea Qhost. In cazul in care litigiile intre parti sunt solutionate, se recurge la o masura de ridicare a suspendarii sau terminarea serviciului conform deciziilor legale. Ne rezervam dreptul de a anula orice cont/serviciu in cazul in care se constata ca datele folosite la inregistrarea comenzii sunt false/invalide. Plata prin card In cazul platilor online efectuate cu PayPal se percepe un comision de 4% din valoarea totala a tranzactiei, reprezentand contravaloare servicii procesare card.

Capitolul V - GARANTAREA RETURNARII BANILOR Clientii au dreptul la rambursul integral in termen de 30 zile de la plasarea comenzii. Clientii sunt rugati sa solicite acest lucru printr-un email catre office[at]Qhost.com . Mesajul trebuie sa contina Datele de identificare ale clientului, motivele pentru care solicita returnarea banilor, precum si informatiile necesare efectuarii acestei operatiuni. Garantia de rambursare a platii in termen de 30 zile de la efectuarea comenzii nu se aplica si nu se va efectua in cazul in care s-a utilizat cel putin 50% din transferul de date alocat contului de gazduire care constituie subiectul cererii de rambursare (beneficiarii de conturi BUSINESS sunt rugati sa consulte CAPITOLUL VI sectiunea Business). Garantia de rambursare nu se aplica inregistrarilor de domenii internationale (.com/.net/.org) ci doar in cazul domeniilor .ro neactivate in maxim 30 de zile de la comanda si nici cazurilor in care subiectul solicitarii de rambursare este un cont de gazduire care a incalcat aceste termene si conditii anterior solicitarii. Dupa expirarea perioadei de 30 zile nu se ramburseaza anularea nici unui cont pentru care s-a stabilit de comun acord un sistem de plata lunar. Conturile pentru care s-a stabilit de comun acord un sistem de plata anual au dreptul la rambursarea prin esalonare a platii, la calcularea esalonului lunar pentru ramburs luandu-se in considerarea doar lunile intregi, iar suma totala rambursata va fi egala cu suma totala platita de catre client din care se scade suma cuvenita noua pentru fiecare luna in care clientul a beneficiat serviciile noastre, fara aplicarea discount lunar acordat pentru plata in avans pe un an. In cazul in care anularea contului se datoreaza incalcarii de catre client a prezentelor termene si conditii nu se va efectua rambursul. De asemenea, rambursul nu se aplica inregistrarilor de domenii internationale (.com/.net/.org) ci doar in cazul domeniilor .ro neactivate in maxim 30 de zile de la comanda.

Capitolul VI – UTILIZAREA MALITIOASA SPAM/Mesaje comerciale nesolicitate Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricarui site utilizand serverele noastre sau prin servere ale unor terti pentru promovarea oricarui site gazduit de noi va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al clientului, fara ramburs. Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje prin metode "opt-in" si se publica in toate mesajele procedura de retragere din liste. Nu pot fi operate « Safelists » sau alte liste de email care au legatura cu activitati de promovare. Orice reclamatie primita in acest sens va fi investigata si se vor lua masurile ce se impun. CHAT-ROOMS Este permisa utilizarea pe serverele noastre numai a acelor scripturi pentru chat room-uri pe care clientul le gaseste in panoul de control propriu. Orice alte scripturi vor fi dezactivate, iar in cazurile grave sau repetate contul va fi suspendat. Constituie exceptie de la aceasta prevedere scripturile bazate INTEGRAL pe applet-uri care sunt downloadate si rulate pe sistemul clientului. Utilizarea contului Serverele noastre nu vor fi utilizate sub nici o forma si in nici o circumstanta pentru gazduirea, comunicarea de, referirea la sau directionarea catre nici unul (una) din urmatoarele : Nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu continut sexual sau obscen Violarea unui drept de autor sau al oricarui alt drept al oricarui tert Amenintari, abuz, hartuire, declaratii calomnioase Promovarea de activitati ilegale (hacking, cracking, etc) Informatii sau software despre sau continand orice tip de virusi Orice imagine sau text menit sa incurajeze sentimentul de ura Colectarea de informatii personale pentru utilizarea in scopuri ilegale Orice continut considerat de noi ca fiindu-ne daunator Scripturi interzise Nu este permisa utilizarea urmatoarelor scripturi pe serverele noastre: - UltimateBBS - IkonBoard - Toate versiunile de forum YABB - Scripturi pentru proxy - Scripturi pentru IRC - Anonimizator - Chat room-uri, fara a include scripturile standard din panoul de control - PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi Termeni si conditii de utilizare - Qhost https://www.qhost.ro/ro/content/termeni-si-conditii

Reselleri In cazul in care un cont revandut incalca prevederile de la capitolul Utilizare malitioasa, ne rezervam dreptul de a suspenda acest cont fara a informa in prealabil pe reseller. Utilizatorul final nu va fi contactat de catre noi. Se vor depune toate eforturile pentru a-l informa pe reseller (clientul nostru) asupra faptelor si motivelor noastre. Business In cazul pachetului de gazduire PREMIUM si BUSINESS (EURO120/an) Qhost.ro isi rezerva dreptul de a accepta sau de a refuza clienti in functie de continutul site-urilor promovate de acestia, precum si a suspenda sau termina contractele cu clientii in cazul nerespectarii ulterioare a conditiilor, fara o notificare in prealabil. Urmatoarele categorii de site-uri nu sunt acceptate pentru a fi gazduite pe conturi de tip BUSINESS: 1. reselleri domenii 2. reselleri gazduire 3. reselleri magazine virtuale 4. motoare de cautare sau: site-uri cu continut sexual explicit gazduire e-mail gratuit servicii IRC aplicatii de tip "mailing list" orice alte aplicatii de tip: spoofing, proxy, hacking, sniffing, warez(mp3, avi, etc... muzica sau filme) free download orice site considerat de catre Qhost a se incadra la categoria eCommerce Este de asemenea interzisa utilizarea serverelor noastre ca suport de stocare/arhivare (exp. filme, mp3, poze, mailuri, etc.), fisierele trebuie sa fie conectate direct de website. Conturile de gazduire Business au impusa o limita de 250 000 fisiere sau directoare. Conturile care depasesc 20GB spatiu de stocare sunt excluse de la backup. Metodele prin care Qhost supravegheaza respectarea celor de mai sus se bazeaza in principal pe monitorizarea resurselor utilizate. Clientii care doresc sa beneficieze de pachetul PREMIUM sau BUSINESS si care au orice nelamurire privind aceasta sectiune sunt rugati sa contacteze echipa Qhost. ATENTIE! In cadrul pachetelor "Shared Hosting"(Free, Start, Economic, Premium, Business) nu se vor accepta sub nici o forma utilizatori mari consumatori de resurse. Acest lucru se datoreaza tocmai notiunii "Shared" ce implica resurse impartite.

Capitolul VII - BACKUP Periodicitate si politica Backup-urile sunt facute de catre noi zilnic dupa un criteriu incremental si saptamanal in totalitate. Totusi NU oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor sau existenta acestora in cadrul sistemelor si mediilor in care paginile sau conturile dvs sunt gazduite, deoarece lipsa integritatii unui singur fisier, sau existenta unui fisier corupt poate distruge sau intrerupe procesul de stocare a copiilor de siguranta. In acest sens, sfatuim toti clientii sa creeze si sa descarce local propriile copii de siguranta din panoul de control unde apare zilnic un fisier arhivat continand backup-urile tuturor fisierelor si bazelor de date. Societatea Qhost Inc. nu are nici o raspundere asupra pierderii sau denaturarii copiilor de siguranta, iar clientul trebuie sa isi asume raspunderea proprie pentru mentinerea lor!

Capitolul VIII - UTILIZAREA RESURSELOR Procesor si memorie Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmari consumul de resurse de pe server. Daca un cont utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse de pe server vom contacta clientul respectiv pentru a discuta in aceasta privinta. In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila, pentru a mentine buna functionare a serverului. Transfer de date si spatiu web alocat Clientii pot sa solicite imbunatatirea pachetului sau marirea temporara a resurselor alocate. Costurile sunt afisate pe www.qhost.ro . Constituie responsabilitatea clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului. In unele cazuri conturile sunt suspendate automat cand se atinge limita resurselor alocate, pentru reactivare fiind necesara interventia manuala din partea noastra. Marimea atasamentelor si a mesajelor expediate/primite In cadrul pachetelor Shared Hosting sau Reseller, exista o limita prestabilita asupra marimii atasamentelor sau a mesajelor primite, respectiv expediate. Pentru o mai buna functionare a serviciilor a fost aleasa ca limita: 10MB marime atasamente si 10MB marimea generala a mesajului primit/receptionat.

Capitolul IX - RESPONSABILITATILE CLIENTULUI Actualizare Clientul este responsabil pentru actualizarea informatiilor de contact din panoul de control facturare, atunci cand este necesar. Noi nu putem fi trasi la raspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare. Securitate Clientul este responsabil pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile. Daca exista orice dubiu in acest sens clientul trebuie sa solicite modificarea datelor de autentificare contactand echipa de asistenta.

Capitolul X - RASPUNDERE LIMITATA Nu putem fi considerati responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord sa garanteze si sa ne considere nevinovati in legatura cu orice pretentii, daune, incluzand, fara a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca si consecinta a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru. Ne rezervam dreptul de a refuza orice client care prin actiunile sau comportamentul sau afecteaza sau aduce prejudicii de orice fel firmei Qhost Romania respectiv Qhost.ro Nu putem fi considerati raspunzatori pentru disfunctionalitati sau probleme aparute in functionarea unui domeniu sau serviciu, pricinuite de o terta parte care se face raspunzatoare de acea problema in calitatea sa de proprietar sau beneficiar direct al acelui domeniu sau serviciu. Termeni si conditii de utilizare - Qhost https://www.qhost.ro/ro/content/termeni-si-conditii

Capitolul XI - TERMENI GENERALI JURISDICTIE, LOC DE JUDECATA, STATUT JURIDIC Acesti Termeni si Conditii sunt in concordanta cu legile in vigoare de pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu legile Uniunii Europene. In cazul in care se ajunge la actionarea in judecata, prin acest document se decide ca aceasta sa aiba loc in Baia Mare, Romania, si conform acestui document toate informatiile necesare vor fi puse la dispozitia autoritatilor. Vom coopera cu toate resursele in investigari asupra actelor de violare a securitatii sistemelor sau a retelei, si vom coopera cu autoritatile in cazul unor infractiuni. Clientii care incalca prezentele prevederi pot raspunde penal sau civil. Pentru clienti cu mai multe conturi sau reselleri, ne rezervam dreptul de a suspenda toate conturile in cazul in care proprietarul contului principal incalca prezentele prevederi intr-o masura considerata de noi a fi foarte grava. In cazul in care nu reusim sa contactam proprietarul unui cont de reseller pentru a urmari efectuarea platii, ne rezervam dreptul de a-i contacta pe clientii acestuia si de a-i informa asupra situatiei existente. De asemenea, ne rezervam dreptul de a contacta clientii unui reseller in cazul in care acestia sunt « abandonati« de catre proprietarul contului de reseller. Suntem unicii in masura sa judece ce anume reprezinta o incalcare a termenilor si conditiilor de mai sus. Esecul oricarui client in a se conforma termenilor si conditiilor de mai sus constituie motiv pentru suspendare sau dezactivare.

MODIFICARI Ne rezervam dreptul de a face adaugiri, anulari sau modificari sau excluderi in cadrul ofertelor, serviciilor sau produselor vandute, precum si asupra acestor Termeni si Conditii, preturi si pagina web oricand, informarea facandu-se prin intermediul WWW si anunturi in forum si/sau panourile de control ale clientilor. Sfatuim pe toti clientii sa verifice acest document cel putin o data pe luna pentru a fi la curent cu orice modificari. Qhost își poate atribui, transfera, delega, vinde sau dispune altfel drepturile și obligațiile sale în baza acestui document fără notificare sau consimțământ. În plus, Qhost își poate delega performanța la unul sau mai multi parteneri.

REGULI DE INREGISTRARE PENTRU DOMENIILE .RO.IM Scopul acestui document este de a descrie regulile care guverneaza inregistrarea de domenii .RO.IM si folosirea numelor de domenii avand extensia .RO.IM sau sub-domenii. Regulile sunt imbunatatite din cand in cand si formeaza parte din termenii si conditiile noastre (vezi documentul separat Termeni s Conditii) si sunt parte din contractul dvs. de inregistrare cu noi. Cu excetia altor specificatii din Reguli, definitiile din termeni si conditii se aplica si pentru Reguli. Reguli de inregistrare si folosire a numelor de domeni

INREGISTRARE DOMENII .RO cu plata anuala Info Datorita modificarilor care sunt in curs de finalizare in sistemul national de inregistrare de domenii .ro, Qhost doreste sa familiarizeze deja clientii sau viitorii clienti cu aceste proceduri de inregistrare anuala a domeniilor .ro. Astfel, domeniile .ro care se ofera clientilor cu posibilitatea de inregistrare anuala sunt puse la dispozitia acestora sub forma de inchiriere, (sub acelasi principiu avut de Xnet spre exemplu), iar costurile/tariful achitat reprezinta costul inchirierii acestor domenii pe perioada de un an. Aceste domenii sunt inregistrate proprietatea Qhost, insa unic drept de utilizare il va avea primul solicitant al acelui domeniu, care in prealabil a achitat contravaloarea sa, dar solicitantul oricand poate deveni proprietar de drept al domeniului, solicitandu-ne ulterior transferul domeniului in proprietatea sa. Taxa de transfer este de 59 euro, care se plateste catre Qhost. Transferul domeniului in proprietatea clientului se face doar prin Qhost, nu se accepta transferuri prin ROTLD direct sau alt registrar. Procedura de transfer domeniu in proprietatea clientului dureaza 30 de zile lucratoare. Se pot transfera doar domeniile care nu expira in perioada de transfer. Acest drept ii revine si ca si prioritate in cazul in care perioada de expirare domeniului se apropie. Odata ce domeniul este expirat si pus liber, este dreptul oricui sa achizitioneze acel domeniu. Procedurile de transfer se initiaza odata cu achitarea sumei de transfer aferente domeniului.

Capitolul XIV - REGULI PRIVIND STERGEREA SI AUTO-INREGISTRAREA DOMENIILOR Info La Qhost numele de domenii (.com, .net., .org, .info, .name, .biz, .mobi) sunt inregistrate pentru perioadele stabilite si sunt disponibile la reinnoire in orice moment, in timpul perioadei de valabilitate si inainte de data de expirare. Inainte de expirarea perioadei de inregistrare vom trimite mai multe e-mailuri clientilor si / sau agentilor care actioneaza in numele lor pentru a-i avertiza ca serviciile de inregistrare nume de domeniu expira la o anumita data. Aceste e-mailuri se trimit inainte cu aproximativ 75 de zile de data expirarii. Este important ca toate adresele noastre de e-mail sa nu fie blocate de spam sau junk, iar clientii sa aiba in baza noastra de date adrese de e-mail valide pentru a putea primi aceste tipuri de comunicatii. In cazul in care un client nu reinnoieste un nume de domeniu inainte de data expirarii, datele de inregistrare pot fi supuse stergerii, sau revanzarii, in orice moment dupa aceea. In dorinta de a ajuta clientii spre a evita stergerea domeniilor am putea, dar nu sunt obligati, sa oferim clientilor nostri o "perioada de gratie" dupa data expirarii serviciilor de inregistrare( "perioada de gratie" incepe la o zi dupa data de expirare). Momentan, va furnizam o perioada de gratie care dureaza 35 de zile de data expirarii, pentru a permite reinnoirea unui domeniu expirat. 21 de zile de la data expirarii unui domeniu, acesta va fi eliminat din contul principal al clientului, iar nameserverele vor fi schimbate. Pentru domeniile expirate se deschide o pagina speciala, prin care clientii sunt anuntati ca domeniile au expirat si au la dispozitie un link pentru reinnoirea lor. Va exista in contul clientului butonul de Pending Delete, si vor fi notificari de expirare, de asemenea, incluse in rapoarte de reinnoire si de expirare, care sunt trimise prin e-mail fiecarui client. In aceasta perioada un client poate reinnoi un nume de domeniu, insa, in perioada de graţie reinnoirea nu este garantata si poate fi modificata sau eliminata, in orice moment, fara notificare prealabila. In consecinta, fiecare client care doreste sa-si reinnoiasca un nume de domeniu ar trebui sa faca acest lucru inainte de data expirarii, pentru a evita pierderea numelui de domeniu. In cazul in care un nume de domeniu expirat nu este reinnoit, vom sterge numele de domeniu. Registri pot, dar nu sunt obligati, a ajuta clientii cu oferirea unei perioade de gratie, care dureaza 30 de zile de la data stergerii. Aceasta perioada nu este garantata, de aceea sfatuim clientii sa isi reinnoiasca la timp numele de domenii. Pentru acest serviciu i se percepe clientului o taxa de restaurare de 75 euro. In cazul in care numele de domeniu nu este rascumparat, acesta devine disponibil pentru inregistrare. In cazul in care un nume de domeniu este obiectul unei dispute si acesta expira sau este sters in timpul litigiului, partea care a inaintat procesul are posibilitatea de a reinnoi sau restabili inregistrarea numelor de domenii, in aceleasi condiţii comerciale ca si clientul originalul. In cazul in care in cele din urma, cazul este reziliat sau un arbitru decide impotriva partii, numele pot fi şterse in termen de 45 zile sau reinnoite de catre Qhost sau de catre client in perioada de graţie descrisa mai sus