Certificate SSL

Let's Encrypt

  • Securizeaza domeniul principal si toate subdomeniile, atat cu www cat si fara www
  • Certificatul este de scurta durata pentru a incuraja reinnoirea automata si pentru a reduce timpul in care un certificat compromis ar putea fi abuzat de un atacator
  • Configurarea initiala si reinnoirea sunt automatizate
  • Daca site-ul dvs. este o companie care proceseaza carduri de credit sau transmite informatii sensibile, este recomandat sa achizitionati un certificat platit, astfel incat sa puteti asigura o conexiune sigura pentru utilizatorii dvs

 

Comunicatii criptate
Comunicatia intre server si vizitatorii site-ului se face cu textul in clar, astfel un atacator poate intercepta comunicatiile si vedea parole sau informatii private din interiorul site-ului. Pentru a securiza site-ul aveti nevoie de protocolul HTTPS si un certificat SSL, astfel incat intre server si browserul vizitatorilor sa se comunice criptat.

Garantarea identitatii
Certificatele SSL mai garanteaza adevarata identitate a site-ului. Browserul verifica daca certificatele sunt semnate de o autoritate recunoscuta de certificare, iar astfel ai siguranta ca esti pe site-ul pe care doresti si nu in alta parte.

Este periculos fara SSL?
Da, in cazul in care ai vizitatori care utilizeaza email-ul, magazinul online sau site-ul tau si se conecteaza dintr-o retea wireless, GSM sau de cartier, exista un risc mare ca acestor utilizatori sa li fure destul de usor parolele sau altera informatiile din contul lor.